ART INSIGHT PROGRAM


Art Insight vam pruža dublji uvid u sebe
kroz susret s umjetnikom u vama."Umjetnost možemo koristiti kao vanjsku mapu
 svog unutarnjeg svijeta."

P. London

Art Insight se sastoji od niza umjetničko-psiholoških radionica namijenjenih svima onima koji žele dublje upoznati sebe i izrazit se kroz boje, oblike i simbole skrivene ispod riječi. Art Insight budi kreativne snage unutarnjeg djeteta koje se ne zna izraziti kompliciranim jezikom odraslog, već govori o sebi i svojim osjećajima kroz spontanu, stvaralačku igru.
Art Insight omogućuje prepoznavanje unutarnjih blokada i prepreka koje nam stoje na putu ostvarenja svojih životnih želja i ciljeva. To je proces putem kojeg nesvjesni sadržaji, uz umjetničku i psihološku podršku isplivavaju na svjetlo svijesti što dovodi do oslobađanja velike količine životne energije. 

Art insight je zabavan, na trenutke frustrirajući, a zatim oslobađajući. Zabavan je dok izražavamo svoju spontanost kroz igru stvaranja, frustrirajući je kada se dotičemo unutarnjih blokada, a oslobađajući dok dolazimo do novih uvida. 

U inspirativnoj i opuštenoj atmosferi, uz stručno vodstvo psihologinje Tomice Šćavine i umjetničko vodstvo akademske kiparice Antonije Balić Šimrak, Art insight predstavlja vrijedno iskustvo na putu otkrivanja sebe i svojih izvornih, kreativnih potencijala. 


                 Art Insight vam omogućuje: 


                 · Rad na određenom cilju - Fokus 

                 · Rad na problemu - Olakšanje 

                 · Slobodno istraživanje - Otkrivanje
  
  
Voditeljice: 


Psihologinja Tomica Šćavina će vas voditi kroz psihološki proces i potaknuti stvaranje novih uvida. Akademska kiparica Antonija Balić Šimrak će vam slati upute putem maila i pobrinuti se da vaši radovi budu osebujni i kvalitetni.

U prijateljskoj suradnji, Tomica i Antonija će vas voditi ka kreiranju zanimljivih umjetničkih djela koja će za vas imati poseban psihološki značaj. 


Metode rada: 


- korištenje raznovrsnih materijala
 
- vođena grupna diskusija 

- opuštanje i meditacije
 
- individualni razgovor

- vizualizacija